Henk Janssen / Patrenko B.V. zet Jeugdtheater de Krakeling op straat

De Krakeling die al sinds 1978 in het monumentale complex op de hoek van de Marnixstraat, Nieuwe Passeerdersstraat en Leidsekade te Amsterdam zit heeft de huur opgezegd gekregen. De huisbaas die tegenwoordig handelt onder de naam Patrenko B.V. is echter al langer berucht.

Patrenko B.V. is namelijk de nieuwe naam voor R&R Beheer BV, ook bekend als Henk Janssen Holding BV, De Karn BV of Ruizendaal Beheer BV. In 2003 werd het bedrijf uitgeroepen tot Slechtste huisbaas van Amsterdam en Slechtste particuliere verhuurder van Nederland door de Nederlandse Woonbond. Dit was kennelijk aanleiding voor Henk Janssen en zijn vrouw Patricia Ruizendaal om een nieuwe onbesmette naam te verzinnen. Waar kwamen Patricia en Henko mee? Patrenko!

Geen goed nieuw begin voor een huisbaas die in een artikel van 2 december 2003 in het Algemeen Dagblad (‘maffiapraktijken’ van huisbaas afgestraft) als volgt wordt neergezet: ‘[..] negeert systematisch uitspraken van zowel de huurcommissie als de kantonrechter. Er liggen gerechtelijke bevelen om onderhoud uit te voeren op straffe van een dwangsom, maar het onderhoud wordt niet gedaan en de dwangsommen worden niet betaald.’

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload