(T)rots vast?


Weer een huisjesmelker van het jaar erbij, tja daar kun je de komende jaren nog wel even mee doorgaan. De woningnood is voorlopig niet opgelost, daar hebben de gevestigde politieke partijen niets aan willen veranderen, daar hebben antikraakbureaus niets aan hoeven te veranderen, daar hebben krakers niets aan kunnen veranderen. Dit jaar is het Ed Kimmel van Rots-Vast die er maar al te blij mee is dat er nog woningnood is. De grote grijns van de man doet vermoeden dat hij er best nog wel eens trots op kan zijn dat hij nu tot Huisjesmelker van het jaar 2008 is verkozen.

Ook huisjesmelker van het jaar 2006 heeft men nog niet onder de duim. En huisjesmelker van het jaar 2007 is er zelfs laaiend trots op.

“Duizenden tevreden huurders zijn door ons aan betaalbare woonruimte geholpen en honderden tevreden woningeigenaren hebben van ons jarenlang op betrouwbare wijze een uitstekende huurprijs ontvangen. En daar zijn wij al 4 jaar lang erg succesvol in! Wij hebben er zelfs een prijs om gewonnen. Wij zijn “Huisjesmelker van het jaar 2007″? Wij zijn succesvol en dat is blijkbaar een doorn in het oog van bepaalde mensen.”

Deze waant zich blijkbaar onaantastbaar. Wellicht is dat ook zo. Als zelfs de graaibankiers even een ommetje naar de Tweede Kamer kunnen maken, dan heb je inderdaad niet veel hoop dat het allemaal goed zal komen met de verdeling van de poet en de plek. Voor Nederland geen Robin Hood van de bakstenen. Nee hier krijg je nog een kraakverbod omdat de politieke vleugel van de vastgoedmafia en diens spindoctor doet geloven dat onze woningzoekenden het eigenlijke probleem zijn. Die laatste kronkel heet historisch natuurlijk het Kassandra-fenomeen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload