Prijsopdrijving met De Key

Hoe De Key de verkoopprijs van sociale woningen kunstmatig omhoog stuwt.

Wie dacht dat woningstichting De Key na het vertrek van Jaap van Gelder en Fer Felder een normale “sociale” woningbouwcorporatie geworden was komt helaas bedrogen uit. Omdat het kennelijk met de verkoop van veel te dure woningen in de van Noordstraat in de Spaarndammerbuurt niet zo goed loopt worden deze nu als pied a terre aangeboden.

Dat een corporatie in Amsterdam wonigen opknapt en daarna verkoopt is niet ongebruikelijk. Maar dat De Key kopers en huurders in eigen stad een deur in het gezicht gooit door een sociale huurwoning als vakantiehuisje te verkopen die de nieuwe eigenaren dan een groot deel van het jaar leeg laten staan is schandalig. Op deze manier probeer de corporatie extra schaarste te creeren om de prijs op te drijven. Lokale woningzoekers komen op deze manier bedrogen uit.

Omdat Parijzenaars nauwelijks meer betaalbare woningen kunnen vinden is men daar inmiddels begonnen met het bestrijden van de
pied a terre plaag. En ook New York heeft op voorstel van Senator Liz Krueger
vorig jaar besloten tegen illegale hotels en Pied a Terres hard op te treden.

Die aanpak staat helaas in schril contrast met het beleid van wethouder
Ossel. Die heeft het gebruik van pied a terres vorig jaar gelegaliseerd
.

Als je dat combineert met lakse aanpak van illegale hotels, dan staat ze daar in de Van Noordstraat heel wat te wachten.

Maar wacht, worden met het nieuwe huurprijsstelsel van minister Donner de huren niet aan de WOZ waarde gekoppeld? De Key is dus bezig door de verkoop van pied a terres de vierkante meter woz waarde in de spaarndammerbuurt op te drijven zodat er voor sociale woningen nog meer huur gevraagd kan worden. Je zou zoiets van een asociale speculant verwachten, maar niet van een corporatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha Captcha Reload